След като през последните няколко години Община Бургас обнови осветлението във

...
След като през последните няколко години Община Бургас обнови осветлението във
Коментари Харесай

Четири градски района на Бургас ще имат ново осветление

След като през последните няколко години  Община Бургас обнови осветлението във всички съставни селища, в много квартали и по протежението на 22 съществени улици и булеварди, тя има желанието да продължи нататък.

За задачата е направен план, с който да се кандидатства за обезпечаване на външно финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност на България. Това предложение на кмета Димитър Николов получи утвърждението на Общинските съветници, оповестиха от Общината.

Основната цел на плановото предложение е да се увеличи енергийната успеваемост на системата за външното изкуствено осветяване посредством софтуерното ѝ обновяване и рационализация в 4 региона: жилищните комплекси „ Славейков ”, „ Лазур ”, „ Зорница “ и Централна Градска Част.

В резултат от осъществяване на инвестицията ще се подобрят енергийните характерности, като се реализира минимум 30 % икономисване на първична сила . Но по едно и също време с това доста ще бъде усъвършенствано равнището на осветеност по кварталните улични мрежи.

Предвидените действия включват цялостна замяна на съществуващите осветителни тела с нови високоефективни източници на светлина, които имат нараснали експлоатационни характерности и нараснала успеваемост - светодиодни (LED) осветители от последно потомство.

Проектът включва и надграждане на автоматизираната система за ръководство и надзор на уличното осветяване в посочения обсег. Той е в унисон със заложения в Програмата за демографско развиване на Бургас стратегически приоритет за обезпечаване на ефикасна и добра среда за живеене.

Максималната стойност на плановото предложение е до 2 000 000 лв. . Съгласно изискванията за кандидатстване, Община Бургас се задължава за интервал от 5 години след привършване на плана да прави годишни вноски във Фонда за декарбонизация. Условия и ред за това ще бъдат уредени с в допълнение съглашение.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР